Rådslaget i Västerås. Fotograf: Helen Shippey

Innovations- och företagsfrämjande aktörer med rådgivning

Västerås har en väl utvecklad infrastruktur för innovativa idéer, start ups och företag som vill växa. Om du är osäker på vilken aktör som passar just ditt företag och din situation så kan du vara trygg med att komma rätt. Här samverkar aktörerna och ser till att du får hjälp och stöd. Rådgivning kan du få från bland andra Almi som erbjuder affärsutveckling och finansiering till företag som vill växa och utvecklas.

Företaget Coompanion erbjuder stöd och rådgivning kring att starta företag tillsammans, socialt företagande, samt kulturella och kreativa näringar. Under namnet Exportcenter Västmanland samverkar ett antal aktörer med syfte att underlätta ditt företags internationalisering. Här får du som företagare stöd och råd oavsett om du har erfarenhet av internationella affärer eller inte. Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som funderar på att starta eller precis har startat eget företag.

Innovationsmiljöer och kluster

Västerås har flera väl utvecklade innovationsmiljöer och kluster, bland annat för företag som samverkar inom samma bransch. Exempel är Järnvägsklustret – en samarbetsplattform för verksamheter inom tåg- och järnvägsindustrin.

Det finns också branschoberoende samarbeten och miljöer. Automation Region – ett branschoberoende kluster med 120 medlemsföretag med visionen att bli den ledande europeiska innovationsmiljön för automationsindustrin och Robotdalen med unik kompetens inom robot- och applikationsutveckling med fokus på hälsa och industri.

Här finns fler aktörer

 

En medarbetare på Robotdalen i Västerås jobbar med en av ABBs robotar. Foto: Pressbild

Nätverk och mötesplatser

Utbyte med andra företag är ovärderligt för dig som företagare. Nätverk och mötesplatser ger dig möjlighet att utbyta erfarenheter och kan vara en kompletterande marknadsföringskanal där du kan hitta nya kunder, partners och inspiration.

Västerås har många olika nätverk och mötesplatser för ditt företag. En av mötesplatserna är Företagsmötet ett företagsnätverk som också arrangeras som frukostmöte med inspirerande föreläsare. Även Marknadsföreningen i Västerås arrangerar föreläsningar men fungerar även som nätverk för alla som arbetar inom marknadsföring, media och kommunikation.

Du kanske också är intresserad av: